top of page
TND photo.png

Tamara Nikolić Đerić

Dr Tamara Nikolić Đerić (1983) viši kustos, diplomirala je kulturnu antropologiju i indologiju. Od 2008. radi za Etnografski muzej Istre. Uz istraživanje, izložbenu produkciju, dokumentaciju i digitalizaciju, pokrenula je i vodi prvi festival etnografskog filma u Hrvatskoj, ETNOFILm, posvećen vizuelnoj dokumentaciji i interpretaciji nematerijalne kulturne baštine i etnografiji svakodnevnog života.

 

Od 2014. godine Nikolić Đerić sarađuje kao profesionalni menadžer programa sa Ekomuzejem Batana (UNESCO -ov registar dobrih zaštitnih praksi, 2016). Od 2017. godine sarađuje sa UNESCO -om (subjekt živog nasleđa) kao trener za implementaciju Konvencije iz 2003. o zaštiti ICH.

 

Oblasti interesovanja obuhvataju vizuelnu, feminističku i ekonomsku antropologiju, upravljanje muzejima, ekomuzeologiju i nematerijalno kulturno nasleđe.

petar.jpg

Petar Veljačić

Nakon završetka studija etnologije i antropologije na Filozofskom fakultetu i škole dokumentarnog filma Akademijskog filmskog centra u Beogradu 2007. godine, angazovan je u različitim video produkcijama i projektima za rad sa mladima. 2013. stekao je master audiovizualnih umetnosti (master program filmske režije na Univerzitetu Sint-Lukas u Briselu, Fakultet za umetnost i dizajn), a 2017. zavrsio postdiplomsko istraživanje u oblasti zvuka na Univerzitetu Umetnosti u Gentu i univerzitetu Goldsmiths u Londonu (EPAS - European Postgraduate in Arts in Sound). Nakon studija aktivno radi u oblastima filmske i video produkcije i medijskog obrazovanja. Radionice i treninge drzao je u Srbiji ,Grckoj, Litvaniji, Belgiji, Haitiju, Gvajani. 

48905039_10156747978644870_6547398345323

Ana Banić Grubišić

Ana Banić Grubišić je naučna saradnica na Institutu za etnologiju i antropologiju pri Odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Od 2016. godine na istoimenom Odeljenju radi na kursevima antropologija folklora, antropologija popularne kulture i antropologija medija i mediji kao izvor. Polja njenih istraživačkih interesovanja su iz oblasti proučavanja folklora, popularne kulture i digitalnih medija, manjinskih kulturnih identiteta, savremenih migracija i modernih turizmoloških fenomena.

bottom of page