© 2023 by Urban Artist. Proudly created with Wix.com

Prezentacija Škole vizuelne antropologije 6 u Rexu!

July 31, 2018

 

Centar za Vizuelnu Antropologiju - VAC i kolektiv "Vizantrop" vas poziva na tribinu i prezentaciju radova učesnika Škola vizuelne antropologije koja je ove godine prvi put dobila međunarodni karakter. Glavnu temu susreta, nakon prezentacije radova, činiće razgovori o načinima i mogućnosti organizacije i realizacije kvalitetnih projekata, javna razmena iskustava o menadžmentu, iskušenjima, prevazilaženju problema, i ostalim delovima projektnog procesa... Diskutovaće se načini produkcije i ko-produkcije u situacijama bez jasne institucionalne i budžetske podrške. Tribine su takođe i platforma za predstavljanje primera dobre prakse na nezavisnoj sceni Srbije, te međusobnom informisanju i umrežavanju

Škola vizuelne antropologije održana je u Beogradu od 1. do 10. jula ove godine čiji su učesnici bili mladi antropolozi, sociolozi, filmski autori i vizuelni umetnici iz Meksika, Kolumbije, Indije, Francuske, Nemačke, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Srbije, koji su na temu Beograda, tokom 10 dana teorijskih i praktičnih aktivnosti, stvorili 10 finalnih radova – kratkih filmova, izložba i instalacija.

Ove filmove, kao i druge radove, možete ponovo pogledati u Kulturni centar REX 31. jula sa početkom u 19h, nakon čega će organizatori škole, Relja Pekić, ispred kolektiva Vizantrop i Marija i Mikloš Barna-Lipkovski, ispred udruženja TriGroša / Threepenny, govoriti o projektu međunarodne Škole vizuelne antropologije, od ideje do realizacije. Oni će podeliti sa zainteresovanom javnošću kako je moguće uspešno sprovesti ambiciozan i intenzivan program, bez početnog budžeta, uz jasnu ideju, precizan plan, dobru organizaciju i dragocenu pomoć ljudi i organizacija koji su prepoznali značaj projekta.

Više informacija na sajtu Kulturnog centra
Rex: http://rex.b92.net/sr/ovogmeseca/IzlozbePrezentacije/story/6374/Granice+DIY+kulture.html

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Najava
Skorašnje objave
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now