© 2023 by Urban Artist. Proudly created with Wix.com

Antropološki film #10 na NNK brodu!

July 25, 2018

Dragi ljubitelji vizuelne antropologije i dokumentarnog filma,

Kolektiv “Vizantrop” i Centar za Vizuelnu Antropologiju - VAC vas pozivaju na još jedno veče antropološkog filma u sredu, 25. jula sa početkom od 20h na NNK brodu (ispod Starog železničkog mosta sa novobeogradske strane).

20:00h 
upoznavanje sa NNK brodom i aktivnostima NNK društvenog centra
20:30h 
filmska projekcija


nakon projekcije after movie party

 

 

Ovoga puta gledaćemo film iranskog reditelja Abbasa Kiarostamija "Život i ništa više" koji svedoči o Kiarostamijevom putovanju do mesta razorenog zemljotresom iz 1990. godine koji je ubio preko 30.000 ljudi, u potrazi za glumcima koji su igrali u njegovom prethodnom filmu "Khane-ye Doust Kodjast?". Film koji ćemo gledati je polu-fikcionalni rad zasnovan na stvarnim događajima, snimljen u dokumentarnom stilu i pokazuje reditelja (kog igra Farhad Kheradmand) na ovom putovanju kroz zemlju nakon zemljotresa. Reditelj i njegov sin koji mu je saputnik, tokom ove potrage otkrivaju kako ljudi koji su izgubili sve u zemljotresu još uvek imaju nadu i pokušavaju da žive što je bolje moguće.

Filmovi Abbasa Kiarostamija poznati su po korišćenju dečjih protagonista, po dokumentarnim narativnim formama, pričama koje se dešavaju u ruralnim sredinama, razgovorima koji se odvijaju unutar automobila, koristeći stacionarne montirane kamere. Kiarostami je poznat i zbog upotrebe persijske poezije u dijalogu, naslovima i temama njegovih filmova. Filmovi Kiarostamija sadrže značajan stepen dvosmislenosti, neuobičajenu mešavinu jednostavnosti i složenosti, a često i kombinaciju fiktivnih i dokumentarnih elemenata. Koncepti promene i kontinuiteta, pored tema života i smrti, igraju glavnu ulogu u njegovim radovima.

Nakon projekcije polećemo uz zvuke fanki gruvi disko kozmik fjužn-a, na to putovanje nas vode naše Cure Šure 🎶


Ulaz je slobodan. 

Vidimo se na brodu!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Najava
Skorašnje objave
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now