© 2023 by Urban Artist. Proudly created with Wix.com

Antropološki film #5 u Dorćolskom narodnom pozorištu - DĆP

February 25, 2018

 

Dragi ljubitelji vizuelne antropologije i dokumentarnog filma,

Kolektiv “Vizantrop” vas poziva u sredu, 28. februara sa početkom od 19h na još jedan filmožur. Na staroj lokaciji, u Dorćolskom narodnom pozorištu DĆP (Solunska 24.), ovoga puta gledaćemo studentske antropološke filmove nakon čega sledi druženje uz ples i muziku. 

Kolektiv "Vizantrop" sa Centrom za Vizuelnu Antropologiju - VAC na početku večeri,predstaviće ovogodišnju radionicu etnografskog filma u Beogradu, koja će trajati u Beogradu od 1-11.jula.

Filmske projekcije /// 19h do 21h

After Movie Party /// 21h do ponoći
Nakon projekcija kosmodrom poleće uz zvuke fanki gruvi disko kozmik fjužn-a, a na to putovanje nas vode Milica i Ceca Cura Šure +Dule Mlađenović


Filmovi koje ćemo gledati:


Naziv filma: Muki: između doma i ulice
Autori: Danilo Trbojević, Nađa Pavlica, Ana Matićević
Trajanje: 12:24

Film prikazuje priču jednog mladića romske nacionalnosti koji je celog života bio između doma i ulice. Rano napušten, kružeći po različitim domovima, a zatim pokušavši u inostranstvu, Muki danas živi i radi na parkingu u centru Beograda.


Naziv filma: Škver
Autori: Teodora Jovanović, Helena Obajdin, Martina Rajzl
Trajanje: 12:54

Škver označava brodogradilište koje se nalazi u srcu Zadra, gdje se starci okupljaju kako bi obnovili brodove za plovidbu i provodili svoje vrijeme na koristan način. U video uratku autorica Teodore Jovanović, Martine Rajzl i Helene Obajdin brzo se može ustanoviti, da se ti starci okupljaju kako bi se zapravo družili. Jedan od sugovornika je to savršeno objasnio, '..ljudi nisu tu dolazili radi popravka brodova, nego radi druženja...Tada su se gotovo svi poznavali i uvijek je netko imao nešto za ispričati'.


Naziv filma: Moj put
Autori: Petar Arsovski, Maja Đorđević, Mladen Nikolić
Trajanje: 15:00

Film prati pricu četiri čoveka koji vode različite živote unutar marginalizovane društvene kategorije beskućnika na ulicama Beograda


Naziv filma: Raskršće kulture
Autor: Relja Pekić
Trajanje: 13:08

Autor filma rekonstruiše svoje etnografske date sa terenskog rada sa sabora trubača u Guči u avgustu mesecu 2013.godine. Ovaj film je pokušaj kreativnog i subjektivno disciplinovanog izražavanja koji reprezentuje ovaj neobičan sabor/festival u Srbiji, kroz simbole "srpstva", odnosa čoveka prema muzici i tumačenje kulturnih obrazaca.Vidimo se od 19h!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Najava
Skorašnje objave
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now