© 2023 by Urban Artist. Proudly created with Wix.com

Antropološki film #3 u Dorćolskom narodnom pozorištu - DĆP

January 23, 2018

Dragi ljubitelji antropološkog i dokumentarnog filma,

Kolektiv "Vizantrop" Vas poziva na treću projekciju filma u okviru serije "Antropološki film" u Dorćolskom narodnom pozorištu - DĆP, 29.januara (ponedeljak) sa početkom od 19h.

Dođite da pogledamo biografski dokumentarni film "So Zemlje" slavnog nemačkog reditelja Vima Vendersa koji prikazuje projekat brazilskog fotografa, koji je bio svedok velikih događaja u našoj istoriji - internacionalnih konflikata, gladi i egzodusa. Upušta se u istraživanje netaknutih teritorija, divlje flore i faune, grandioznih pejzaža, a njegove crno bele fotografije ističu kako su okolina i ljudi eksploatisani kako bi se povećao profit na globalnom ekonomskom tržištu.

After Movie Party (21:00 - 00:00)

Od 21h Šure Cure
Funki gruvi disko kozmik fjužn 🎶

Ulaz: FREE

--
Kolektiv "Vizantrop" je nastao kao platforma za udružavanje regionalnih i međunarodnih (audiovizuelnih) antropologa, dokumentarista, umetnika i svih onih interdisciplinarnih istraživača koje se bave filmom i fotografijom

Mi smo grupa antropologa, etnologa i sociologa iz Beograda i Zagreba koja uređuje dvomesečni časopis za interdisciplinarna audiovizuelna istraživanja, vizuelnu antropologiju i etnografski film. Naš cilj je da pokrenemo audiovizuelnu labaratoriju, koja će proizvoditi naučne radove, filmove, video priloge, fotografske dnevnike i sl.

​Kolektiv "Vizantrop" čine: Relja Pekić, Nina Mladenović, Nina Šašić, Milica Ivić, Anđela Dostanić, Marija Mrkić, Marija Vukšić, Sara Simić

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Najava
Skorašnje objave
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now