top of page
Search
  • Redakcija Vizantrop

Filmsko novogodišnje veče u Dorćolskom narodnom pozorištu - DĆP


Dragi/e prijatelji i ljubitelji filma, 31.12.2017.

DĆP - Kosmodrom objavljuje:

Bićeoskop Antropolog Vizantrop Kosmonaut Kosmopolog. Obično veče. Bez petardi, hrane i ukrasnog raspoloženja. Cene pića uobičajeno niske temperature.

Dva filma, jedan je u 19.00 "Nunta muta", a drugi je oko 10.30, tako da odjavna špica ide gore tokom ponoći. Koji film? Još ne znamo. (Primamo predloge.Čiji predlog pobedi dobiće priliku. Kakvu priliku? To još ne znamo.)

Slavićemo prvi dan proleća kad mu dođe vreme.

Pozivamo Vas na projekciju rumunskog filma "Tiho venčanje"i novogodišnje druženje u Dorćolskom narodnom pozorištu (Solunska 24) u nedelju, 31.decembra sa početkom od 19 časova.

Rumunski film Tiho venčanje (Nunta muta) je rumunska komedija o mladom paru koji planira venčanje u 1953. godini, ali je ono zaustavljeno zato što je sovjetski lider Staljin umro noć pre venčanja.

Kako cela zemlja sada mora tugovati, neprilično je zabavljati se na slavlju. No, par ne odustaje tako lako i odluči da ne odustane od svadbe, pa makar je izveli u tajnosti... Rumunska komedija "Nunta muta" je film koji kroz veselu, no bizarnu priču o tajnoj svadbenoj zabavi prikazuje apsurdnost življenja u komunističkoj Rumuniji pedesetih godina, zatvorenoj i prisiljenoj koja se pretvara kulturološki da to nije. Duhovite scene, simpatični glavni junaci te verno prikazana oskudnost i zadrtost rumunske provincije, veliki su aduti ovoga filma. Režirao ga je rumunski TV redatelj i glumac Horatiu Malaele.

Dobrodošli!


13 views0 comments
bottom of page