top of page
Search
  • Writer's pictureantropviz

Filmski prosinac u zagrebačkom kinu Tuškanac


Ciklus novog izraelskog filma

Prosinac u kinu Tuškanac počinje bogatim ciklusom novog izraelskog filma. Otvara ga melankolična melodrama Ophira Raula Graziera Slastičar koja je s uspjehom je prikazana u Karlovym Varyma. Izvrsni mali film Matana Yaira Skele prikazan je u kanskoj off selekciji ACID. I ostalih jedanaest filmova iznimne su kvalitete, a u njima dominiraju velike ljubavne priče u čijem su fokusu ultraortodoksni judaizam, kao u filmovima Između svjetova i Ženski balkon ili ljubavna priča u povijesnom okviru kao što je slučaj kod filmova Tišina i Izraelska ljubavna priča koja se događa u vrijeme britanske kolonizacije Palestine.

Ciklus suvremenog argentinskog filma

Ciklus suvremenog argentinskog filma nudi tri zanimljiva i intrigantna naslova: psihološku dramu s elementima trilera Koblic sa sjajnim Ricardom Darínom, humornu sportsku dramu Papiri na vjetru te humornu egzistencijalnu dramu Izložbeni salon.

Kinotečni program

U prosincu, Kinotečni program posvećen je glumačkoj legendi Kirku Douglasu i prikazat će se šest slavnih filmova, počevši od njegova debitantskog uspjeha u Šampionu preko Staklene menažerije, Detektivske priče, slavnog vestern klasika Obračun kod O.K. korala do spektakularnoga Spartaka i odlične kriminalističke drame Grad bez milosti.

Vikend filmskog arhiva

Vikend filmskoga arhiva donosi nekoliko hrvatskih kinotečnih naslova posvećenih sjećanju na velikog hrvatskog glumca Relju Bašića: Berkovićevi Rondo i Ljubavna pisma s predumišljajem, u Puli nagrađivani Kužiš stari moj, potom Milioni na otoku, film kojim se, ulogom negativca Žutog, Relja Bašić proslavio. Naravno, u programu je i nezaobilazni Tko pjeva zlo ne misli s gospon Fulirom.

Distributerski ciklus

Distributerski ciklus donosi nekoliko recentnih, nagrađivanih uspješnica poput Čovjek zvan Ove, mađarskog kandidata za Oscara Tijelo i duša, u Cannesu nagrađivanog Ubojstva svetog jelena te biografskog filma Odisej o velikom istraživaču podmorja Jacqueseu Cousteau. Zbog velike gledanosti ponavlja se korejska drama Sluškinja. A svi koji su propustili zanimljive dokumentarce Trst, Jugoslavija te Moj je svijet naopačke mogu ih odgledati po tuškanačkim pristupačnim cijenama.

Kratki utorak

Kratki će utorak obilježiti 100 godina Oktobarske revolucije Dovženkovom Zemljom uz glazbenu pratnju pijanističkog LP Dua.

Filmski klub

Filmofili će u Filmskome klubu do kraja ove godine vidjeti tri zanimljiva ostvarenja iz šezdesetih, dva strana (Kremator i Kad žena silazi stepenicama) i jedan hrvatski naslov (Pravo stanje stvari).

Kao i prijašnjih pet godina i ove svi oni koji vole film u kinu Tuškanac mogu provesti zadnji dan u ovoj godini uživajući u silverstarskom dočeku kao na filmu uz sjajne filmove Howarda Hawksa i Woodyja Allena.

Više o programu na www.kinotuskanac.hr i na FB stranicama kina

9 views0 comments
bottom of page