top of page
Search
  • Redakcija Vizantrop

Počinje 15. izdanje Zagreb Film Festivala


ZAGREB - Sve je spremno za početak 15. izdanja Zagreb Film Festivala. Odlični naslovi iz brojnih zemalja gledat će se na nekoliko gradskih lokacija cijeli idući tjedan.

U devet dana Zagreb film festivala gledat će se više od sto naslova u 15ak programa. Lokacije za odličnu filmski zabavu su kino Europa, kino Tuškanac, Muzej suvremene umjetnosti i nova scena u gradu, prostor F22. Direktor festivala Boris T. Matić:

"Svjetski autori su progovorili o aktualnim problemima. Recimo, iranski film o problemu pitanja pobačaja, prava žena u Švicarskoj. Bavimo se problemima migranata, dva filma o PTSP-u", rekao je Matić.Zagreb Film Festival dotaknut će se i problematike islama i te se upustiti u borbu s predrasudama:

"U par filmova pokazujemo i pitanje islamske tradicije gdje želimo publici približiti islamsku tradiciju. Iako je islam kao vjera u našoj zemlji poprilično dobro praćena. Želimo razbiti tabue da su svi muslimani isti- ne", objasnio je Matić.Program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje. Tu su i popularni popratni programi ‘Moj prvi film‘ i ‘Bibijada‘, kaže izvršni direktor festivala Hrvoje Laurenta:

"Program za najmlađe će ove godine donijeti presjek švedskih filmova od Pipi duge čarape do suvremenih švedskih ostvarenja", rekao je Laurenta. Popratni program Zagreb Film Festivala rezerviran je i za europske kinematografije.

"Program velikih pet je program gdje donosimo filmove iz pet najvećih europskih kinematografija". Najboljem filmu iz popratnog programa ‘Ponovno s nama‘, koji uključuje nove filmove već poznatih autora s festivala, dodijelit će se nagrada Zlatni bicikl, uvedena lani. Cijene ulaznica za projekcije kreću se od 10 do 30 kuna, a mogu se preuzeti na blagajni kina Europa ili putem web stranice zff.hr, na kojoj je i detaljan raspored projekcija. Zagreb film festival trajat će sve do iduće nedjelje, 19. studenog.

Izvor: (prvi.hr)


10 views0 comments
bottom of page